Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu (Togg), önemli bir gelişme ile gündem oldu. Firmanın tasarım ekibinin lideri Berkan Kaplan, görevinden ayrıldığını duyurdu. Kaplan, T10X ve T10F modellerinin tasarımlarında büyük rol oynamış ve Trugo şarj üniteleri gibi diğer projelerde de katkı sağlamıştı.
Kaplan, yaptığı paylaşımda, ayrılığının nedenlerine dair herhangi bir açıklama yapmamayı tercih etti. Ancak, ayrılışının profesyonel bir karar olduğunu ve gelecekteki projelere dair heyecan duyduğunu belirtti. İşte Kaplan’ın LinkedIn paylaşımında yazdığı metin:
Togg, tasarım ekibi ve Pininfarina ile yaptığı iş birliği ile dikkat çekmişti. Ancak, Kaplan ve ekibinin tasarım sürecindeki rolü yalnızca dışarıdan bir iş birliği değil, tasarımların şekillendirilmesinde aktif bir yer almayı içeriyordu. Bu ayrılığın, Togg’un tasarım sürecine nasıl yansıyacağı ise merak konusu. Togg’un geleceği için önemli bir adım olan bu ayrılık, markanın tasarım yönündeki kararlarını nasıl etkileyecek? Zamanla daha netleşmesi beklenen bu gelişme, şirketin içindeki dinamikleri de etkileyebilir.
Kaplan’ın ayrılığı, Togg'un ilerleyen süreçlerinde nasıl bir yön alacağı konusunda önemli bir soru işareti oluşturuyor. Ancak Berkan Kaplan’ın veda açıklamasında belirttiği gibi, geride bıraktığı başarıların devam edeceğine olan inancı tam. Bu süreç, Togg için yeni projelerin ve heyecanların başlangıcı olabilir.
Berkan Kaplan'ın Veda Açıklaması
Berkan Kaplan, LinkedIn'de yaptığı açıklamada, 2019 yılında katıldığı Togg ailesinden bu ay itibarıyla ayrıldığını belirtti. Kaplan, T10X ve T10F projelerinde, kurduğu yerli Tasarım Stüdyosu'na liderlik etmenin kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Ayrıca, ekibiyle birlikte sadece araç tasarımlarında değil, Trugo şarj üniteleri ve uluslararası fuarlarda sergilenen kavramsal tasarımlar gibi birçok projede de başarılar elde ettiklerini ifade etti.Kaplan, yaptığı paylaşımda, ayrılığının nedenlerine dair herhangi bir açıklama yapmamayı tercih etti. Ancak, ayrılışının profesyonel bir karar olduğunu ve gelecekteki projelere dair heyecan duyduğunu belirtti. İşte Kaplan’ın LinkedIn paylaşımında yazdığı metin:
“Değerli Bağlantılarım,
2019 yılında katıldığım Togg ailesinden, bu ay itibarıyla ayrılıyorum. Geçtiğimiz 6 yıl boyunca, Türkiye'nin ilk yerli elektrikli araçları olan T10X ve T10F projelerinde, kurduğum yerli Tasarım Stüdyosuna liderlik etmek benim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu. Ekibimle birlikte yalnızca araç tasarımlarında değil; Trugo şarj üniteleri, uluslararası fuarlarda sergilenen kavramsal tasarımlar ve birçok başka projede de önemli başarılara imza attık.
Bugün, Togg ile ilgili projelerimde sona gelmiş bulunuyorum. Ancak geride bıraktığım yerden büyük başarılarla devam edileceğine olan inancım tam.
Bu süreçte her zaman yanımda olan ve birlikte çalışmaktan büyük keyif aldığım Design Studio ekibime en içten teşekkürlerimi sunuyorum. T10X ve T10F’nin hayata geçmesini sağlayan, bu şirketi sıfırdan inşa eden ve büyük hayaller için hayatlarını değiştiren tüm çalışma arkadaşlarıma da sonsuz teşekkürler. Tasarım liderliği yolculuğumda bana rehberlik eden Murat Günak’a ve süreç boyunca bilgi ve tecrübelerini benimle paylaşan Pininfarina ekibine de ayrıca minnettarım.
Şimdi yeni projelerin, yeni yolculukların ve yeni heyecanların zamanı geldi.
Yakında yeni gelişmelerle yeniden görüşmek dileğiyle.
Saygılarımla”
Togg, tasarım ekibi ve Pininfarina ile yaptığı iş birliği ile dikkat çekmişti. Ancak, Kaplan ve ekibinin tasarım sürecindeki rolü yalnızca dışarıdan bir iş birliği değil, tasarımların şekillendirilmesinde aktif bir yer almayı içeriyordu. Bu ayrılığın, Togg’un tasarım sürecine nasıl yansıyacağı ise merak konusu. Togg’un geleceği için önemli bir adım olan bu ayrılık, markanın tasarım yönündeki kararlarını nasıl etkileyecek? Zamanla daha netleşmesi beklenen bu gelişme, şirketin içindeki dinamikleri de etkileyebilir.
Kaplan’ın ayrılığı, Togg'un ilerleyen süreçlerinde nasıl bir yön alacağı konusunda önemli bir soru işareti oluşturuyor. Ancak Berkan Kaplan’ın veda açıklamasında belirttiği gibi, geride bıraktığı başarıların devam edeceğine olan inancı tam. Bu süreç, Togg için yeni projelerin ve heyecanların başlangıcı olabilir.