Real Madrid’in Belçikalı kaleci Thibaut Courtois, İngiltere’nin Hull şehrinde bulunan Federation of Sport adlı espor ve spor merkeziyle iş birliği anlaşması imzaladı. Courtois’in Birleşik Krallık’taki ilk yatırımı olan bu merkez hem geleneksel sporları hem de dijital oyun deneyimlerini bir araya getiriyor.
COVID-19 pandemisiyle birlikte popülerliği artan simülasyon yarışları, giderek daha fazla yatırım çekiyor. Courtois’in yanı sıra 4 kez Formula 1 şampiyonu Max Verstappen ve Oracle Red Bull Racing takımı da bu alanda etkinliklere katılıyor. Simülasyon yarışları, 2025 Espor Dünya Kupası’nda da yer alacak. RENNSPORT R1 tarafından düzenlenecek turnuva, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde gerçekleştirilecek.
Federation of Sport’ta Neler Var?
Hull’un tarihi Old Town bölgesinde yer alan Federation of Sport, oyun tutkunlarına özel tasarlan alanlara sahip. Tesiste Xbox ve PlayStation konsollarının bulunduğu özel oyun kabinleri, yüksek teknolojili simülasyon yarış sistemleri ve sanal GT deneyimi sunan simülatörler yer alıyor. Bunun yanı sıra merkezde kapalı golf simülatörü ve interaktif dart deneyimi gibi farklı aktiviteler de bulunuyor.Courtois: "Gençlere İlham Vermek İstiyorum"
E-spor ve simülasyon sporlarına olan ilgisini sık sık dile getiren Courtois, bu iş birliğiyle gençlere yeni bir sosyal etkileşim alanı sunmayı hedeflediğini belirtti. Hull Daily Mail’e konuşan kaleci şunları söyledi:Bu anlaşma, Courtois’in espor dünyasındaki ilk adımı değil. Belçikalı futbolcu, Kasım 2024’te TC Espor adlı bir organizasyon kurmuştu. Takım şu anda simülasyon yarış pilotlarıyla Prodigy Racing League’de mücadele ediyor. Bu lig, sanal yarışçıların gerçek motorsporları kariyerine adım atmasına olanak tanıyor."Sim sporları ve espora olan tutkum nedeniyle bu projeye destek veriyorum. Amacım gençleri odalarından çıkarak aynı tutkuya sahip insanlarla bir araya getirmek. Burası sadece bir oyun merkezi değil aynı zamanda bir paylaşım alanı."
COVID-19 pandemisiyle birlikte popülerliği artan simülasyon yarışları, giderek daha fazla yatırım çekiyor. Courtois’in yanı sıra 4 kez Formula 1 şampiyonu Max Verstappen ve Oracle Red Bull Racing takımı da bu alanda etkinliklere katılıyor. Simülasyon yarışları, 2025 Espor Dünya Kupası’nda da yer alacak. RENNSPORT R1 tarafından düzenlenecek turnuva, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde gerçekleştirilecek.