TEKNOFEST Girişim Programı'nın 4. döneminde desteklenecek teknoloji odaklı projeler açıklandı. T3 Girişim Merkezi yürütücülüğünde 2022 yılında başlatılan program, girişimcilere birçok alanda kapsamlı imkânlar sunmaya devam ediyor.
Programa katılan girişimcilere eğitimden mentörlüğe, ofis kullanımından prototipleme atölyelerine kadar 11 farklı başlıkta destek veriliyor. Ayrıca programı başarıyla tamamlayan girişimlere 800 bin TL'ye kadar hisseye dönüştürülebilir yatırım desteği sağlanıyor.
TEKNOFEST Girişim Programı kapsamında bugüne kadar toplam 9.6 milyon TL’lik maddi destek sağlandı. Yeni dönemde ise 5 yenilikçi girişim destek alacak. Bu girişimler, tarım teknolojisinden siber güvenliğe, sürdürülebilir malzeme üretiminden dijital insan kaynaklarına kadar çeşitli alanlarda çözümler geliştiriyor. Desteklenecek girişimler arasında teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklı çözümler öne çıkıyor. Seçilen girişimler şunlar:
TEKNOFEST Girişim Programı’nın 4. döneminde desteklenecek projeler, farklı sektörlerde yenilikçi çözümler sunmayı amaçlıyor. Tarım, otomotiv, siber güvenlik, sürdürülebilirlik ve insan kaynakları gibi alanlarda geliştirilmiş projeler, girişimcilere eğitim, mentörlük ve yatırım desteği ile desteklenecek. Bu girişimler, Türkiye'nin teknoloji odaklı girişimcilik ekosistemine önemli katkılarda bulunmayı hedefliyor.
Girişimcilere Eğitim, Mentörlük ve Yatırım Desteği Sağlanacak
Programa katılan girişimcilere eğitimden mentörlüğe, ofis kullanımından prototipleme atölyelerine kadar 11 farklı başlıkta destek veriliyor. Ayrıca programı başarıyla tamamlayan girişimlere 800 bin TL'ye kadar hisseye dönüştürülebilir yatırım desteği sağlanıyor.
TEKNOFEST Girişim Programı kapsamında bugüne kadar toplam 9.6 milyon TL’lik maddi destek sağlandı. Yeni dönemde ise 5 yenilikçi girişim destek alacak. Bu girişimler, tarım teknolojisinden siber güvenliğe, sürdürülebilir malzeme üretiminden dijital insan kaynaklarına kadar çeşitli alanlarda çözümler geliştiriyor. Desteklenecek girişimler arasında teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklı çözümler öne çıkıyor. Seçilen girişimler şunlar:
Agrovech
Tarım ve sanayide sürdürülebilirliği öncelikli hâle getiren Agrovech, yapay zekâ destekli drone, uydu ve nesnelerin interneti teknolojilerini kullanarak geniş tarım arazilerinin akıllı ve verimli bir şekilde izlenmesini sağlıyor.Newky
Newky, araçlara yönelik siber tehditlere karşı gerçek zamanlı ve proaktif güvenlik çözümleri sunuyor. Araç anahtarları, elektronik kontrol üniteleri ve bağlantılı sistemleri koruyan bu sistem, otomotiv sektöründe önemli bir boşluğu dolduruyor.Vignetim
Avrupa’daki dijital vinyet ve otoyol geçiş sistemlerini tek platformda birleştiren Vignetim, sınır ötesi seyahatleri kolaylaştıran bir çözüm sunuyor. Seyahat süreçlerini hızlandıran yapısıyla dikkat çekiyor.Wastespresso
Kahve posalarını geri dönüştürerek biyo-kompozit malzemelere dönüştüren Wastespresso, plastik kullanımını azaltıyor ve karbon salımını yüzde 30’a kadar düşürüyor. Geri dönüşüm ve çevresel sürdürülebilirlik konularında örnek bir model oluşturuyor.Yanhak
Şirketlerin çalışanlarına sunduğu yan hakları dijital ortamda tek çatı altında toplayan Yanhak, insan kaynakları süreçlerini daha verimli hâle getiriyor. Kullanıcı dostu platformuyla kurumsal yapılar için yenilikçi bir çözüm sunuyor.TEKNOFEST Girişim Programı’nın 4. döneminde desteklenecek projeler, farklı sektörlerde yenilikçi çözümler sunmayı amaçlıyor. Tarım, otomotiv, siber güvenlik, sürdürülebilirlik ve insan kaynakları gibi alanlarda geliştirilmiş projeler, girişimcilere eğitim, mentörlük ve yatırım desteği ile desteklenecek. Bu girişimler, Türkiye'nin teknoloji odaklı girişimcilik ekosistemine önemli katkılarda bulunmayı hedefliyor.