Nintendo Switch 2, dünya çapında büyük ilgiyle karşılaşırken, Japonya'da talep patlaması yaşanıyor. Konsolun yeni modeline yönelik başvurular 2.2 milyon rakamını geçerken, Nintendo bu durumu sosyal medyada yaptığı açıklamalarla duyurdu. Firma, beklentilerinin çok üzerinde olan talep nedeniyle ciddi bir stok sıkıntısı uyarısı yaptı.
Japonya ile sınırlı kalmayan bu talep artışı, dünyanın diğer bölgelerinde de hissedilmeye başlandı. Konsolun ABD’de de ön siparişleri bu hafta başlayacak ve bu durum, global çapta ciddi bir talep patlaması yaşanacağına işaret ediyor. Nintendo, Switch 2 için beklenenin çok ötesinde bir ilgiyle karşılaşıyor, bu da global çapta bir karaborsa krizini gündeme getirebilir.
Nintendo Switch 2, Japonya’da özel bir indirimle 350 dolar fiyat etiketiyle satılacak. Ancak bu fiyat, yüksek talep karşısında kısa sürede değişebilir. Firma yetkilileri, bu kadar yoğun ilginin üretim ve dağıtım süreçlerini zorlayabileceğini belirterek, tüketicilere dikkatli olmalarını tavsiye ediyor. Nintendo Switch 2 için ön siparişlerin ve talebin artmasıyla birlikte, firma stok sıkıntısına karşı nasıl bir çözüm geliştireceği merakla bekleniyor.
Nintendo Switch 2, için Talep Yüksek, Stoklar Yetersiz
Nintendo Switch 2, Japonya’da büyük bir ilgiyle karşılandı. Şu an için sadece internet üzerinden yapılan ön sipariş başvurusu 2.2 milyona ulaşmış durumda. Bu talep, firmanın tahminlerinin çok ötesine geçerken, fiziksel mağazalardan gelen başvurular da eklendiğinde rakamın daha da artması bekleniyor. Nintendo’nun patronu, sosyal medyada yaptığı açıklamalarda, 5 Haziran’da dijital mağazada satışa sunulacak konsolun mevcut stoklarının talepleri karşılamakta yetersiz kalabileceğini vurguladı.Japonya ile sınırlı kalmayan bu talep artışı, dünyanın diğer bölgelerinde de hissedilmeye başlandı. Konsolun ABD’de de ön siparişleri bu hafta başlayacak ve bu durum, global çapta ciddi bir talep patlaması yaşanacağına işaret ediyor. Nintendo, Switch 2 için beklenenin çok ötesinde bir ilgiyle karşılaşıyor, bu da global çapta bir karaborsa krizini gündeme getirebilir.
Nintendo Switch 2, Japonya’da özel bir indirimle 350 dolar fiyat etiketiyle satılacak. Ancak bu fiyat, yüksek talep karşısında kısa sürede değişebilir. Firma yetkilileri, bu kadar yoğun ilginin üretim ve dağıtım süreçlerini zorlayabileceğini belirterek, tüketicilere dikkatli olmalarını tavsiye ediyor. Nintendo Switch 2 için ön siparişlerin ve talebin artmasıyla birlikte, firma stok sıkıntısına karşı nasıl bir çözüm geliştireceği merakla bekleniyor.