Mac Bilgisayara Windows Yükleme Adımları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Abyss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hoş Geldiniz

Türkiye'nin ilk ve tek yapay zeka destekli en modern arayüzüne sahip oyuncu forumuna hoşgeldin!

Şimdi Kaydol

Abyss

Üye
Tepki
79
WOS Coin
46,604
Mac kullanıcıları, ihtiyaç duyduklarında macOS işletim sistemine ek olarak Windows işletim sistemini de kullanabilir. Özellikle Intel işlemcili Mac modellerinde Windows yükleme işlemi oldukça kolaydır. Boot Camp Yardımcısı aracılığıyla yapılan yükleme işlemi, iki işletim sistemi arasında geçiş imkânı sunar. İşte adım adım Windows yükleme süreci…

Mac Windows

Windows Yüklemek İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?​

Windows işletim sistemini Mac’e yükleyebilmek için bazı sistem gereksinimlerinin karşılanması gerekir:
  • Başlangıç diskinizde en az 64 GB boş alan olmalıdır.
  • USB flaş sürücüsü gerektiren Mac modelleri için 16 GB veya daha fazla kapasiteli bir USB bellek gerekir.
  • Cihazınızın Intel işlemcili bir Mac olması zorunludur. Apple silikon işlemcili (M1, M2 vb.) modellerde Boot Camp desteklenmez.

Windows Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?​

Mac bilgisayarınıza Windows yüklemek için şu adımları takip edebilirsiniz.

1. Boot Camp Yardımcısı’nı Açın​

• Uygulamalar > İzlenceler > Boot Camp Yardımcısı yolunu izleyerek aracı başlatın.
  • Bu araç, yükleme sürecini adım adım yönlendirecektir.

2. USB Sürücü (Gerekliyse) ve Windows ISO Dosyasını Hazırlayın​

• Boot Camp Yardımcısı, USB sürücüsünü ve Windows ISO dosyasını algılayarak gerekli dosyaları yükleyecektir.
  • Windows için ayırmak istediğiniz alanı belirleyin ve Boot Camp bölüntüsünü oluşturun.

3. Windows Yükleyicisini Başlatın​

• Bölüntü işlemi tamamlandığında Mac’iniz otomatik olarak yeniden başlatılacak.
  • Windows yükleyici açıldığında, "BOOTCAMP" adlı bölüntüyü seçip biçimlendirin.
  • Yükleme sırasında ekrandaki yönergeleri takip edin.

4. Boot Camp Sürücüleri Kurulumu​

• Windows kurulumu tamamlandığında, sistem otomatik olarak yeniden başlatılır.
  • Ardından Boot Camp sürücü yükleyicisi açılır.
  • Ekrandaki talimatları izleyerek gerekli sürücüleri yükleyin.

Windows Hangi Mac Modellerine Yüklenebilir?​

Aşağıdaki Intel işlemcili Mac modelleri, Boot Camp aracılığıyla Windows kurulumu için uygundur:
  • 2012 ve sonrası MacBook Air
  • 2012 ve sonrası MacBook Pro
  • 2012 ve sonrası Mac mini
  • 2012 ve sonrası iMac
  • iMac Pro (tüm modeller)
  • 2013 ve sonrası Mac Pro
  • 2015 ve sonrası MacBook
Boot Camp sayesinde hem macOS'un kullanıcı dostu arayüzünü hem de Windows’un sunduğu yazılım ve oyun desteğini aynı cihazda deneyimleyebilirsiniz. Ancak sistem gereksinimlerinin doğru karşılandığından ve yükleme adımlarının dikkatle uygulandığından emin olunmalıdır.

Back