iPhone 16 Pro Max ve Samsung Galaxy S25 Ultra Karşılaştırması: Hangi Amiral Gemisi Sizin İçin İdeal?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Abyss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hoş Geldiniz

Türkiye'nin ilk ve tek yapay zeka destekli en modern arayüzüne sahip oyuncu forumuna hoşgeldin!

Şimdi Kaydol

Abyss

Üye
Tepki
79
WOS Coin
46,604
Teknoloji dünyasının iki devi, Apple ve Samsung'un en yeni amiral gemileri olan iPhone 16 Pro Max ve Samsung Galaxy S25 Ultra, üstün özellikleri ve yenilikçi teknolojileriyle dikkat çekiyor. Peki, 2025 yılının bu iki iddialı modelinden hangisi sizin ihtiyaçlarınıza daha iyi cevap veriyor? Bu kapsamlı karşılaştırma rehberinde, iki telefonun öne çıkan özelliklerini ve farklılıklarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

s25 ultra 16 pro max

İşletim Sistemi: iOS ve Android Düellosu​

İki telefon arasındaki en temel fark, hiç şüphesiz işletim sistemleri. Samsung Galaxy S25 Ultra, Android 15 tabanlı One UI 7 arayüzüyle gelirken, iPhone 16 Pro Max, iOS 18 işletim sistemini kullanıyor. Bu noktada, Android ekosisteminin sunduğu özelleştirme seçenekleri ve açık yapıyı mı, yoksa iOS'in bilinen kullanıcı dostu arayüzünü ve sıkı ekosistem entegrasyonunu mu tercih ettiğiniz belirleyici olacaktır.

Ekran: Göz Alıcı Panellerin Yarışı​

• iPhone 16 Pro Max: 6.9 inç büyüklüğünde LTPO Super Retina XDR OLED ekran, 1320 x 2868 piksel çözünürlük, 120Hz ProMotion yenileme hızı, 2000 nit maksimum parlaklık ve 460 PPI piksel yoğunluğu sunuyor.
  • Samsung Galaxy S25 Ultra: Yine 6.9 inç büyüklüğünde Dynamic LTPO AMOLED 2X ekran, 1440 x 3120 piksel çözünürlük, 120Hz adaptif yenileme hızı, 2600 nit maksimum parlaklık ve yaklaşık 498 PPI piksel yoğunluğu vadediyor.
Ekran özelliklerine baktığımızda, Galaxy S25 Ultra'nın hem tepe parlaklığı hem de piksel yoğunluğu açısından rakibine göre bir adım önde olduğu görülüyor. Bu, daha canlı ve keskin görüntüler anlamına gelebilir.

Performans: Güç Kaynaklarının Karşılaşması​

• iPhone 16 Pro Max: Gücünü Apple'ın en yeni nesil çipi olan A18 Pro'dan alıyor. Altı çekirdekli bu işlemci, iki performans ve dört verimlilik çekirdeğiyle zorlu görevlerin üstesinden kolaylıkla geliyor.
  • Samsung Galaxy S25 Ultra: Kalbinde Snapdragon 8 Elite işlemcisi taşıyor. Sekiz çekirdekli bu yonga seti, iki adet yüksek performanslı ve altı adet verimlilik odaklı çekirdeğiyle benzer şekilde üst düzey bir deneyim sunuyor.
Her iki telefonda da mobil dünyanın en güçlü işlemcileri yer alıyor. Bu da günlük kullanım, oyun ve diğer yoğun uygulamalar söz konusu olduğunda her iki cihazın da kullanıcısını memnun edeceğinin bir göstergesi. Arayüz akıcılığı konusunda da her iki markanın optimizasyon başarısı dikkat çekiyor.

Kamera: Fotoğrafçılık Yeteneklerinin Savaşı​

• iPhone 16 Pro Max: Arka tarafta 48MP ana geniş açılı, 12MP telefoto ve 48MP ultra geniş açılı olmak üzere üçlü bir kamera kurulumuna sahip.
  • Samsung Galaxy S25 Ultra: Daha iddialı bir kamera sistemiyle geliyor: 200MP ana geniş açılı, 10MP telefoto (3x optik zoom), 50MP periskop telefoto (5x optik zoom) ve 50MP ultra geniş açılı kameralar.
Her iki telefon da genel olarak mükemmel fotoğraf ve video kalitesi sunsa da Galaxy S25 Ultra'nın yüksek çözünürlüklü ana kamerası ve çok yönlü zoom yetenekleri dikkat çekiyor. Renk doğruluğu ve kontrast gibi konularda ise kullanıcı tercihleri farklılık gösterebilir.

Batarya: Enerji Yönetimi Yarışması​

• iPhone 16 Pro Max: 4685 mAh batarya kapasitesine sahip ve Apple'ın iddiasına göre 33 saate kadar video oynatma süresi sunuyor.
  • Samsung Galaxy S25 Ultra: Daha büyük bir 5000 mAh bataryayla geliyor ve resmi verilere göre 31 saate kadar video izleme imkânı sunuyor.
Batarya kapasitesi olarak Samsung bir miktar avantajlı görünse de gerçek dünya kullanımında işletim sistemi optimizasyonları da önemli bir rol oynuyor. Her iki telefon da günü rahatlıkla çıkarabilecek bir pil ömrü sunmayı hedefliyor.

Teknik Özellikler Tablosu​

ÖzellikSamsung Galaxy S25 UltraiPhone 16 Pro Max
Ekran Boyutu6.9 inç QHD+6.9 inç OLED
Ekran TeknolojisiAMOLEDOLED
Yonga SetiSnapdragon 8 Elite (3nm)A18 Pro (3nm)
RAM Kapasitesi12 GB8 GB
Depolama Seçenekleri256 GB, 512 GB, 1 TB256 GB, 512 GB, 1 TB
Ön Kamera12 Megapiksel12 Megapiksel
Arka Kamera200 MP + 50 MP + 50 MP + 10 MP48 MP + 48 MP + 12 MP
Akıllı Kalem DesteğiEvet (S Pen)Hayır
İşletim SistemiAndroid 17 (One UI 7 ile)iOS 17
Batarya Kapasitesi5000 mAh4685 mAh
Hızlı Şarj45W30W
Kablosuz ŞarjVarMagSafe
Ekstra ÖzelliklerGalaxy AI, S PenMagSafe, Apple AI

iPhone 16 Pro Max ve Samsung Galaxy S25 Ultra, 2025 yılının en iyi akıllı telefonları arasında yer alıyor. Seçiminiz tamamen işletim sistemi tercihlerinize, fotoğrafçılık beklentilerinize ve ekosistem ihtiyaçlarınıza bağlı olacaktır. Eğer Android'in sunduğu özgürlük ve Samsung'un yenilikçi özelliklerine ilgi duyuyorsanız Galaxy S25 Ultra, iOS'in sadeliği ve Apple ekosistemine bağlıysanız iPhone 16 Pro Max sizin için daha uygun bir seçenek olabilir. Her iki cihazı da yakından inceleyerek ve kendi önceliklerinizi belirleyerek en doğru kararı verebilirsiniz.

Back