Apple, iOS 18.4 güncellemesini nihayet kullanıcılara sundu. Yeni sürümle birlikte birçok yenilik ve iyileştirme geldi. Bu güncellemeyle birlikte, Apple Intelligence, Haritalar ve CarPlay gibi önemli özelliklerde gelişmeler yaşanıyor. Ayrıca, Apple cihazlarının performansını ve kullanıcı deneyimini daha da geliştiren çeşitli küçük ama işlevsel dokunuşlar da sunuluyor.
Denetim Merkezi’ne Apple Intelligence ile ilgili yeni kontrol butonları eklenmiş. Bu sayede, kullanıcılar daha verimli bir deneyim yaşayabilecek. Ayrıca, Haritalar uygulamasında artık dil tercihi yapma imkânı bulunuyor. Denetim Merkezi’ne Chill ve Sleep gibi temalı müzik modları eklenmiş. Bu modlar, kullanıcıların rahatlamasına ve uyku öncesi atmosfer yaratmalarına yardımcı oluyor. Safari’de, arama önerileri daha akıllı hâle gelmiş ve App Store’da yorumların özetlenmiş haliyle gösterilmesi sağlanmış. Fotoğraflar ve Apple News+ gibi bazı uygulamalarda da küçük ama kullanışlı iyileştirmeler bulunuyor.
Denetim Merkezi’ne eklenen Chill ve Sleep müzik modları, müzik dinlerken farklı atmosferler yaratmanıza olanak tanıyor. Bu özellikler, özellikle dinlenme zamanlarında faydalı olabilecek küçük ama önemli bir yenilik.
iOS 18.4 güncellemesi, Apple kullanıcıları için birçok yenilik ve iyileştirme sunuyor. Apple Intelligence’ın daha fazla dilde ve bölgede kullanılabilir olması, Haritalar ve Denetim Merkezi’ndeki yeni özellikler, Safari ve App Store’daki iyileştirmeler gibi küçük dokunuşlar, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştiriyor. Ayrıca, güncelleme, iPhone modellerinin daha güçlü ve verimli çalışmasını sağlıyor. Bu güncellemeyi destekleyen cihaz sahiplerinin, yeni özelliklerden yararlanabilmesi için iOS 18.4’ü hemen indirmeleri tavsiye ediliyor.
iOS 18.4 Güncellemesi ile Gelen Yenilikler
iOS 18.4 güncellemesi, Apple cihazları için önemli özellikler sunuyor. Apple Intelligence, artık daha fazla dile ve bölgeye yayılıyor. Görsel Zekâ özelliği de güncellemeyle birlikte dikkat çeken bir diğer yenilik. CarPlay kullanıcıları için arayüzde değişiklikler yapılırken, Vision Pro kullanıcılarına özel bir uygulama da güncellenmiş.Denetim Merkezi’ne Apple Intelligence ile ilgili yeni kontrol butonları eklenmiş. Bu sayede, kullanıcılar daha verimli bir deneyim yaşayabilecek. Ayrıca, Haritalar uygulamasında artık dil tercihi yapma imkânı bulunuyor. Denetim Merkezi’ne Chill ve Sleep gibi temalı müzik modları eklenmiş. Bu modlar, kullanıcıların rahatlamasına ve uyku öncesi atmosfer yaratmalarına yardımcı oluyor. Safari’de, arama önerileri daha akıllı hâle gelmiş ve App Store’da yorumların özetlenmiş haliyle gösterilmesi sağlanmış. Fotoğraflar ve Apple News+ gibi bazı uygulamalarda da küçük ama kullanışlı iyileştirmeler bulunuyor.
iOS 18.4 Güncellemesi Hangi iPhone Modellerini Destekliyor?
iOS 18.4 güncellemesi, birçok iPhone modelini destekliyor. Bu modeller arasında iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14, iPhone 15 ve iPhone 16 serisi yer alıyor. Ayrıca, iPhone SE (2’nci ve 3’üncü nesil) modelleri de güncellemeyi alabilecek cihazlar arasında. İşte, iOS 18.4 güncellemesini destekleyen iPhone modelleri:- iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max
- iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max
- iPhone 12 mini ve iPhone 12
- iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max
- iPhone XR, XS ve XS Max
- iPhone 13 mini ve iPhone 13
- iPhone 11
- iPhone SE (2’nci nesil)
- iPhone 14 ve iPhone 14 Plus
- iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max
- iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max
- iPhone 15 ve iPhone 15 Plus
- iPhone SE (3’üncü nesil)
- iPhone 16 Plus
- iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max
- iPhone 16e
- iPhone 15 Pro
- iPhone 16 Pro
- iPhone 16
- iPhone 16 Pro Max
- iPhone 16e
- iPhone 16 Plus
- iPhone 15 Pro Max
iOS 18.4 Güncellemesi ile Hangi Özellikler Öne Çıkıyor?
iOS 18.4 güncellemesinin en dikkat çeken özelliklerinden biri Apple Intelligence’ın daha fazla dil ve bölgeye yayılması. Bu, global kullanıcılar için önemli bir gelişme. Ayrıca, görsel zekâ özelliği ve yeni emojiler de kullanıcıların ilgisini çekecek türden. Apple, CarPlay için yeni arayüz yenilikleriyle daha modern ve kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. Vision Pro kullanıcıları ise kendilerine özel bir uygulamaya sahip oluyor.Denetim Merkezi’ne eklenen Chill ve Sleep müzik modları, müzik dinlerken farklı atmosferler yaratmanıza olanak tanıyor. Bu özellikler, özellikle dinlenme zamanlarında faydalı olabilecek küçük ama önemli bir yenilik.
iOS 18.4 güncellemesi, Apple kullanıcıları için birçok yenilik ve iyileştirme sunuyor. Apple Intelligence’ın daha fazla dilde ve bölgede kullanılabilir olması, Haritalar ve Denetim Merkezi’ndeki yeni özellikler, Safari ve App Store’daki iyileştirmeler gibi küçük dokunuşlar, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştiriyor. Ayrıca, güncelleme, iPhone modellerinin daha güçlü ve verimli çalışmasını sağlıyor. Bu güncellemeyi destekleyen cihaz sahiplerinin, yeni özelliklerden yararlanabilmesi için iOS 18.4’ü hemen indirmeleri tavsiye ediliyor.