Japon sinemasının kült karakteri Godzilla, uzun bir aradan sonra yeniden oyun konsollarında sahne almaya hazırlanıyor. Toho, mobil projelerin ötesine geçerek bu ikonik canavarı yeniden ev konsollarına taşımak üzere yeni adımlar atıyor.
Toho, bugüne kadar Run Godzilla, Godzilla Destruction ve Godzilla Battle Line gibi mobil oyun projelerine yönelmişti. Ancak bu yapımlar, sınırlı üretim bütçeleri ve dar kapsamları nedeniyle sadece kısa vadeli ilgi toplayabildi. Yeni dönemde hedef çok daha büyük: Godzilla’nın köklü mirasını taşıyan, hikâyesi ve oynanışıyla dikkat çeken bir konsol oyunu geliştirmek. Toho, Godzilla Voxel Wars gibi küçük çaplı projelerle oyun alanında nabız yokladıktan sonra artık daha cesur bir hamleye hazırlanıyor.
Son yıllarda lisanslı markalara dayalı video oyunlarında gözle görülür bir canlanma yaşanıyor. GI Joe, Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin ve RoboCop: Rogue City gibi projelerle bu tür yeniden popülerlik kazandı. Toho’nun Godzilla’yı konsollara döndürme kararı da bu dalgayı yakalamak için atılmış stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor. Yeni Godzilla oyununun 2025 yılı içerisinde duyurulması ve aynı yıl içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Platformlar ise büyük olasılıkla PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC olacak. Yeni oyunun ne tür bir yapıya sahip olacağı hâlâ gizemini koruyor. Ancak Godzilla’nın yeniden oyun dünyasında kükreyeceği şimdiden kesinleşmiş gibi görünüyor. Gelişmeler oldukça heyecan verici ve beklentileri yüksek tutuyor.
Sinema Başarısından Oyun Dünyasına Yeni Bir Adım Atılıyor
Godzilla markası son yıllarda sinema salonlarında büyük yankı uyandırdı. Godzilla Minus One ve Godzilla x Kong: The New Empire gibi yapımların küresel başarısı, karakterin medya dünyasındaki gücünü bir kez daha ortaya koydu. Ardından gelen Justice League vs. Godzilla vs. Kong çizgi romanları ve Marvel iş birliği söylentileri, bu efsanevi yaratığın çok yönlü bir popüler kültür figürüne dönüştüğünü gösterdi. Toho, bu yükselişi yalnızca beyaz perdede bırakmak istemiyor. Şirket, Godzilla’nın konsol dünyasındaki eksikliğini fark ederek bu boşluğu yeniden doldurmaya hazırlanıyor.Toho, bugüne kadar Run Godzilla, Godzilla Destruction ve Godzilla Battle Line gibi mobil oyun projelerine yönelmişti. Ancak bu yapımlar, sınırlı üretim bütçeleri ve dar kapsamları nedeniyle sadece kısa vadeli ilgi toplayabildi. Yeni dönemde hedef çok daha büyük: Godzilla’nın köklü mirasını taşıyan, hikâyesi ve oynanışıyla dikkat çeken bir konsol oyunu geliştirmek. Toho, Godzilla Voxel Wars gibi küçük çaplı projelerle oyun alanında nabız yokladıktan sonra artık daha cesur bir hamleye hazırlanıyor.
Klasik Dövüş Oyunları Geri Mi Dönüyor?
Godzilla, geçmişte Godzilla Unleashed gibi oyunlarla dövüş türünde başarılı örnekler vermişti. Yeni projede bu çizgi korunacak mı, yoksa daha sinematik ve açık dünya bir deneyim mi sunulacak? Henüz detaylar paylaşılmasa da oyuncular nostaljiye saygılı ama yenilikçi bir yapım beklentisi içinde. Yalnızca eski hayranlara değil, yeni nesil oyunculara da hitap edecek içerikler üzerinde durulması, Godzilla evrenine kalıcı bir dönüş sağlamanın anahtarı olabilir.Son yıllarda lisanslı markalara dayalı video oyunlarında gözle görülür bir canlanma yaşanıyor. GI Joe, Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin ve RoboCop: Rogue City gibi projelerle bu tür yeniden popülerlik kazandı. Toho’nun Godzilla’yı konsollara döndürme kararı da bu dalgayı yakalamak için atılmış stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor. Yeni Godzilla oyununun 2025 yılı içerisinde duyurulması ve aynı yıl içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Platformlar ise büyük olasılıkla PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC olacak. Yeni oyunun ne tür bir yapıya sahip olacağı hâlâ gizemini koruyor. Ancak Godzilla’nın yeniden oyun dünyasında kükreyeceği şimdiden kesinleşmiş gibi görünüyor. Gelişmeler oldukça heyecan verici ve beklentileri yüksek tutuyor.