Farmerama, çiftlik kurma ve yönetme oyunları arasında en popüler olanlarda biri. Bu rehberde, oyuna nasıl başlayacağınızı ve çiftliğinizi nasıl geliştireceğinizi adım adım anlatıyoruz.
Farmerama, BigPoint tarafından geliştirilen ve dünya çapında milyonlarca oyuncuya ulaşan bir çiftlik simülasyonudur. Oyuncular, sıfırdan bir çiftlik kurarak ekin yetiştirebilir, hayvan besleyebilir ve ticaret yaparak çiftliklerini büyütebilir. Eskiden tarayıcı üzerinden oynanabilen Farmerama, artık ücretsiz olarak bilgisayara indirilebiliyor. Oyunda basitleştirilmiş Türkçe dil desteği bulunması, Türk oyuncular için büyük bir avantaj sağlıyor. Bu sayede, oyunun mekaniklerini anlamak ve çiftliği yönetmek daha kolay hale geliyor.
Farmerama, çiftlik kurmayı ve yönetmeyi sevenler için eğlenceli ve bağımlılık yapıcı bir oyun sunuyor. Oyuncular, ekin yetiştirmekten hayvan beslemeye, ticaret yapmaktan arkadaşlarıyla iş birliği yapmaya kadar birçok aktiviteyi gerçekleştirebiliyor. Oyunda başarılı olmak için düzenli olarak ekin ekmek, hayvanları beslemek ve görevleri tamamlamak gerekiyor. Çiftliğinizi büyütmeye hazırsanız, Farmerama’nın renkli dünyasına adım atabilirsiniz!
Farmerama, BigPoint tarafından geliştirilen ve dünya çapında milyonlarca oyuncuya ulaşan bir çiftlik simülasyonudur. Oyuncular, sıfırdan bir çiftlik kurarak ekin yetiştirebilir, hayvan besleyebilir ve ticaret yaparak çiftliklerini büyütebilir. Eskiden tarayıcı üzerinden oynanabilen Farmerama, artık ücretsiz olarak bilgisayara indirilebiliyor. Oyunda basitleştirilmiş Türkçe dil desteği bulunması, Türk oyuncular için büyük bir avantaj sağlıyor. Bu sayede, oyunun mekaniklerini anlamak ve çiftliği yönetmek daha kolay hale geliyor.
Farmerama Nasıl Oynanır?
Farmerama’yı oynamaya başlamak için öncelikle resmî web sitesine giderek bir hesap oluşturmak gerekiyor. Facebook hesabı ile giriş yapma seçeneği de mevcut. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra oyun istemcisi indirilmeli ve kurulum tamamlanmalıdır. Oyuna giriş yapıldığında, oyunculara küçük bir çiftlik sunuluyor. İlk adım olarak, tarlalar oluşturulmalı ve ekin ekilmelidir. Yetiştirilen ürünlerden gelir elde etmek için düzenli olarak sulama ve gübreleme işlemleri yapılmalıdır. Çiftliğin gelişmesiyle birlikte yeni binalar, hayvanlar ve ticaret seçenekleri açılıyor.Çiftlikte Kullanılan Yapılar
Farmerama’da çiftliği yönetmek için çeşitli yapılar bulunuyor. Her yapının kendine özgü bir işlevi var.Çiftlik Evi
Çiftlik evi, oyuncuların aldığı siparişleri yönetmesini sağlıyor. Buradan görevleri tamamlayarak tecrübe puanı ve oyun içi para kazanılabiliyor. Sipariş geldiğinde çiftlik evi sallanarak oyuncuya bildirim veriyor. Aynı anda en fazla 10 sipariş alınabiliyor.Değirmen
Değirmen, çiftlikte beslenen hayvanların yemini üretmek için kullanılıyor. Oyuncular, ellerindeki malzemelerle yem üretebiliyor ancak aynı anda yalnızca bir tür yem hazırlanabiliyor.Ambar
Ambar, çiftlikte üretilen tüm kaynakları saklamak için kullanılan yapıdır. Yetiştirilen bitkiler, üretilen yemler ve diğer araç gereçler burada depolanır.Su Deposu
Su deposu, ekinlerin büyümesi ve hayvanların ihtiyaçlarının karşılanması için su depolamaya yarıyor. Depolanan suyun belirli bir limiti bulunuyor ve oyun içi para ile doldurulabiliyor.Ahır ve Kümesler
Belirli seviyelere ulaşıldığında ahır ve kümesler açılıyor. Bu yapılar sayesinde oyuncular, ineklerden süt ve tavuklardan yumurta toplayabiliyor. Ahır ve kümeslerin bakımına dikkat edilmezse hayvanlardan alınan ürün miktarı azalıyor. Tek yıldızlı ve çift yıldızlı olarak ikiye ayrılan ahırlar ve kümesler, hayvan yetiştirme sürecini sırasıyla %10 ve %40 hızlandırıyor.Farmerama’da Para Birimleri
Farmerama’da üç farklı para birimi bulunuyor:- Gümüş: Oyunun temel para birimidir. Bitki ve hayvan satın almak, tarlaları ve ahırları genişletmek için kullanılır.
- Altın: Gerçek para ile satın alınabilen bir para birimidir. Daha hızlı ilerlemek ve özel öğeler satın almak için kullanılabilir.
- Elmas: Altın gibi gerçek para ile alınan bir para birimidir. Özel eşyalar, dekorasyonlar ve bazı premium özellikler için gereklidir.
Oyuncular Arasında Etkileşim
Farmerama, oyuncuların birbirine yardım edebildiği bir sistem sunuyor. Diğer oyunculara yardım ederek veya onlardan destek isteyerek çiftliğin gelişimini hızlandırmak mümkün. Arkadaşlara hediyeler göndermek veya çiftliklerine puan vermek gibi sosyal özellikler de oyunda yer alıyor.Farmerama, çiftlik kurmayı ve yönetmeyi sevenler için eğlenceli ve bağımlılık yapıcı bir oyun sunuyor. Oyuncular, ekin yetiştirmekten hayvan beslemeye, ticaret yapmaktan arkadaşlarıyla iş birliği yapmaya kadar birçok aktiviteyi gerçekleştirebiliyor. Oyunda başarılı olmak için düzenli olarak ekin ekmek, hayvanları beslemek ve görevleri tamamlamak gerekiyor. Çiftliğinizi büyütmeye hazırsanız, Farmerama’nın renkli dünyasına adım atabilirsiniz!