Fabledom İnceleme: Masalların Diyarında Bir Şehir Kurma Macerası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Abyss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hoş Geldiniz

Türkiye'nin ilk ve tek yapay zeka destekli en modern arayüzüne sahip oyuncu forumuna hoşgeldin!

Şimdi Kaydol
OvaSoftware Yazılım Satış & Hazır Modüller Laravel tabanlı hızlı kurulum E-ticaret, ödeme eklentileri, SaaS paketleri Hemen İncele

Abyss

Üye
Tepki
66
WOS Coin
34,295
Fabledom, şehir kurma türündeki oyunlara yeni bir soluk getiren, masalsı atmosferiyle dikkat çeken bir yapım. 2024 yılı, şehir kurma oyunları için oldukça verimli geçti ve bu süreçte Grenaa Games'in geliştirdiği Fabledom, erken erişim sürecini geride bırakıp oyuncularla buluştu. Oyunun sakinleştirici yapısı, fabllardan esinlenen eğlenceli evreni ve mikro yönetim öğeleri, şehri kurarken farklı bir deneyim sunuyor. Şayet siz de peri masallarıyla iç içe bir şehir kurma deneyimi arıyorsanız, bu oyuna bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Fabledom

Fabledom: Peri Masallarından Fırlamış Bir Şehir Kurma Oyunu​

Fabledom, adeta bir peri masalından fırlamış gibi karşımıza çıkan bir şehir kurma ve mikro yönetim oyunu. Temel amacı, masalsı bir dünyada kendi krallığınızı kurmak, hayatınızın aşkını bulmak ve şehrinizi doğru şekilde yönetmek üzerine şekillenmiş. Her ne kadar başta masallar gibi görünse de oyun aslında oldukça tanıdık bir şehir kurma deneyimi sunuyor. Görevler, binalar ve üretim süreçleri, klasik şehir kurma oyunlarına sadık kalıyor. Ancak burada, her şey peri masallarından ilham almış karakterlerle daha tatlı bir hal alıyor.

Fabledom'da, "Fablings" adını verdiğimiz masalsı karakterlerle şehir kurma işlemi başlıyor. Bu karakterler, şehrinizin her yönünü yönetiyor. Evler inşa ediyorsunuz, üretim atölyeleri kuruyor ve bu atölyelerde çalışacak iş gücü sağlıyorsunuz. Her yeni karakter, şehrinize katılıyor ve belirli bir süre sonra genişlemeye devam ediyorsunuz. Şehirdeki gelişmeler, nüfus artışıyla orantılı olarak ilerliyor. Küçük bir köyden büyük bir şehre dönüşen kasabanızda, yeni binalar ve görevler açılıyor. Oyun, sürekli olarak yeni binalar veya geliştirilmiş mevcut binalar sunarak sizi keşfe ve ilerlemeye teşvik ediyor. Bu sayede uzun süre boyunca sıkılmadan oyun dünyasında kaybolabiliyorsunuz. Şehir kurarken huzurlu bir atmosferin tadını çıkarırken, "daha fazla ne var?" diye merakla keşfe çıkıyorsunuz.

Diplomasi ve Romantizm: Krallıklar Arası İlişkiler​

Fabledom, sadece şehir kurma dinamiklerine dayalı bir oyun değil. Diğer krallıklarla da etkileşimde bulunarak diplomatik ilişkiler kurabiliyorsunuz. Zamanla, şehrinizdeki yeni binalarla ulaklar gönderebiliyorsunuz. Bu sayede, başka krallıklarla dostluklar kurup, hatta romantik ilişkiler dahi geliştirebiliyorsunuz. Krallıklar arası ilişkiler, şehrinizin gelişimine katkı sağlayabiliyor. Oyun, peri masallarındaki prens ve prenseslere benzer karakterlerle tanışmanızı sağlıyor. Her karakterin farklı kişilik özellikleri olduğu için, göndereceğiniz hediyeler ve ilişkiler, oyun boyunca önem kazanıyor. Bu romantik ve diplomatik etkileşimler, hikâyenin ilerleyişini ve karakterlerin gelişimini etkiliyor.

Fabledom inceleme

Fabledom, aynı zamanda rastgele karşılaşmalarla da oyuncuya sürprizler sunuyor. Oyundaki köyünüz, kasabanız veya şehriniz belli bir ilerleme kaydettiğinde, "kahramanınızı" seçebiliyorsunuz. Kahramanınızla, peri masallarından tanıdık karakterlerle karşılaşıp etkileşimde bulunabiliyorsunuz. Örneğin, Kırmızı Başlıklı Kız gibi karakterlerle rastgele karşılaşmalar yaşanabiliyor. Bu etkileşimler, kısa vadeli geliştirmeler ve çeşitli kaynaklar kazanmanızı sağlıyor. Bu noktada çocukluk masallarından tanıdık yüzler görmek, nostaljik bir deneyim sunuyor.

Oyun İçindeki Zayıf Noktalar​

Fabledom, kesinlikle keyifli bir oyun olmasına rağmen bazı eksiklikler de barındırıyor. Örneğin, bazı üretim binalarını açmak için uzun süre beklemek gerekebiliyor. Bu durum, oyun sürecinizi yavaşlatabilir ve kaynağınızı etkili kullanma becerinizi sınayabilir. Ayrıca, cazibe oranlarını ayarlarken, üretim binalarının çevresindeki cazibe değerlerinin dengelenmesi zor olabiliyor. Cazibe yüksek alanlara ev yerleştirildiğinde halkınız mutlu oluyor, ancak üretim binaları bu cazibe oranını düşürüyor. Bu dengeyi kurmak, başlangıçta büyük bir zorluk yaratabiliyor. Bunun yanı sıra Türkçe dil desteğinin olmaması da büyük bir eksiklik. Oyun İngilizce oynanırken, özellikle peri masallarındaki karakterlerin isimlerini tanımayan oyuncular için oyun deneyimi zorlu olabilir. Türkçe dil desteği sağlanırsa, bu oyun çok daha keyifli bir hale gelecektir.

Fabledom sistem gereksinimleri

Teknik Performans ve Optimizasyon​

Fabledom, görsel anlamda stilize bir sanat tarzı benimsemiş. 3D modellerin büyük bir kısmı düşük poligon sayısına sahip, bu da sistem gereksinimlerini oldukça düşürüyor. Şehir büyüdükçe dahi, ciddi performans sorunlarıyla karşılaşmadım. Oyun oldukça iyi optimize edilmiş. Ancak, varsayılan olarak açık gelen kromatik aberasyon gibi efektler, uzun vadede göz yorucu olabilir. Bu tür efektlerin kapatılması daha rahat bir oyun deneyimi sunacaktır.

Teknik açıdan Fabledom, sorunsuz bir oyun deneyimi sağlıyor. Performans açısından hiçbir büyük sorun yaşamadım. Erken erişim sürecini geride bırakmış olması, oyun içindeki hataların çoğunun düzeltildiğini gösteriyor.

Artılar:

• Masalsı atmosfer ve peri masallarından ilham alan karakterler
  • Huzurlu ve sakinleştirici şehir kurma deneyimi
  • Diplomasi ve romantizm unsurlarının entegre edilmesi
  • İyi optimizasyon ve düşük sistem gereksinimleri
  • Rastgele karşılaşmalar ve nostaljik karakterler

Eksiler:

• Bazı üretim binalarının açılması uzun sürüyor, bu da ilerlemeyi yavaşlatıyor
  • Cazibe oranları ile üretim binalarının dengesini ayarlamak zor
  • Türkçe dil desteği eksikliği
  • Kromatik aberasyon gibi efektlerin göz yorucu olabilmesi
Fabledom, peri masallarının tatlı atmosferini, şehir kurma dinamikleriyle birleştiren başarılı bir oyun olmuş. Özellikle sakinleştirici yapısı ve nostaljik karakterlerle etkileşim, oyun deneyimini keyifli kılıyor. Ancak, bazı eksiklikler ve zorluklar da mevcut. Türkçe dil desteğinin eklenmesi ve bazı üretim sürecinin hızlandırılması, oyunun daha da iyileşmesini sağlayabilir. Yine de peri masallarını seviyorsanız ve huzurlu bir şehir kurma deneyimi arıyorsanız, Fabledom kesinlikle göz atmaya değer bir oyun.

Back