Hindistan oyun dünyasında yepyeni bir soluk başlıyor. Ünlü aktör Amitabh Bachchan'ın ortakları arasında yer aldığı epik Hint oyunu The Age of Bhaarat tanıtıldı. Oyun, Hint mitolojisinin derinliklerinden beslenen karanlık fantezi temasıyla aksiyon RPG türünde iddialı bir yapım olarak dikkat çekiyor.
The Age of Bhaarat oyuncuları kadim Hindistan'ın gizemli atmosferine davet ediyor. Oyunda ormanların koruyucusu olan bir Forest Warden rolünü üstlenecek oyuncular insanlığı kana susamış Rakshasa iblislerine karşı savunacak. Oyunun dünyası Ramayana gibi önemli efsanelerden ilham alınarak yaratılmış büyüleyici ormanlar heybetli dağlar ve kutsal göllerle dolu. Her bir bölge görsel açıdan etkileyici bir deneyim sunarken keşfedilmeyi bekleyen pek çok sır barındırıyor.
Oyunun savaş mekanikleri geleneksel Hint silahları ve ruhani güçlerle zenginleştirilmiş kombolar üzerine kurulu. Oyuncular düşmanlarına karşı üstünlük sağlamak için özel kancalı sistem sayesinde dikey hareket kabiliyetine sahip olacaklar. Kendi dövüş stilini yaratmak isteyen oyuncular için özelleştirilebilir yetenekler ve mistik eşyalar da oyunda yer alıyor. The Age of Bhaarat tek oyunculu deneyimin yanı sıra çok oyunculu seçeneği de sunuyor. Oyuncular kooperatif modu sayesinde arkadaşlarıyla birlikte zorlu mücadelelere atılabilecekler. Yazar Amish Tripathi'nin kaleme aldığı oyunun hikayesi ihanet kadim güçler ve kader gibi derin temaları işleyen epik bir anlatı sunuyor. Oyuncuların vereceği kararlar sadece kendi kaderlerini değil tüm dünyanın geleceğini etkileyecek.
Tara Gaming'in kurucuları yaptıkları açıklamalarda bu projenin sadece bir oyun olmanın ötesinde Hindistan'ın kültürel mirasını dünyaya tanıtacak önemli bir adım olduğunu vurguladılar. Amitabh Bachchan "Hikaye anlatıcılığına olan bağlılığımın bir uzantısı olarak bu projeye katıldım" ifadelerini kullanırken Abboud ve Tripathi de projeye duydukları heyecanı ve Bachchan'ın katılımıyla güçlenen vizyonlarını dile getirdiler.
Hindistan merkezli bir stüdyodan çıkan ilk AAA seviyesindeki aksiyon RPG olan The Age of Bhaarat büyük bir merak uyandırdı. Oyun hem yerel kültürel anlatıları küresel oyunculara ulaştırmayı hem de Hint oyun endüstrisinin potansiyelini tüm dünyaya göstermeyi hedefliyor. Oyunun yayınlanan tanıtım fragmanı bu hedefin ne kadar iddialı olduğunu şimdiden gözler önüne seriyor.
The Age of Bhaarat Hint Mitolojisini AAA Kalitesiyle Sunuyor
Tara Gaming'in geliştirdiği The Age of Bhaarat projesi ünlü isimleri bir araya getiriyor. Amitabh Bachchan, yazar Amish Tripathi ve deneyimli geliştirici Nouredine Abboud oyunun kurucu ortaklığını üstleniyor. Bu güçlü ortaklıkla Hindistan kendi kültürel zenginliğini oyun dünyasının küresel sahnesine taşımayı amaçlıyor. Oyunun ne zaman çıkacağı henüz netleşmedi ancak PC ve konsollar için geliştirildiği ve Epic Games Store ile Steam üzerinden oyuncularla buluşacağı belirtildi.The Age of Bhaarat oyuncuları kadim Hindistan'ın gizemli atmosferine davet ediyor. Oyunda ormanların koruyucusu olan bir Forest Warden rolünü üstlenecek oyuncular insanlığı kana susamış Rakshasa iblislerine karşı savunacak. Oyunun dünyası Ramayana gibi önemli efsanelerden ilham alınarak yaratılmış büyüleyici ormanlar heybetli dağlar ve kutsal göllerle dolu. Her bir bölge görsel açıdan etkileyici bir deneyim sunarken keşfedilmeyi bekleyen pek çok sır barındırıyor.
Oyunun savaş mekanikleri geleneksel Hint silahları ve ruhani güçlerle zenginleştirilmiş kombolar üzerine kurulu. Oyuncular düşmanlarına karşı üstünlük sağlamak için özel kancalı sistem sayesinde dikey hareket kabiliyetine sahip olacaklar. Kendi dövüş stilini yaratmak isteyen oyuncular için özelleştirilebilir yetenekler ve mistik eşyalar da oyunda yer alıyor. The Age of Bhaarat tek oyunculu deneyimin yanı sıra çok oyunculu seçeneği de sunuyor. Oyuncular kooperatif modu sayesinde arkadaşlarıyla birlikte zorlu mücadelelere atılabilecekler. Yazar Amish Tripathi'nin kaleme aldığı oyunun hikayesi ihanet kadim güçler ve kader gibi derin temaları işleyen epik bir anlatı sunuyor. Oyuncuların vereceği kararlar sadece kendi kaderlerini değil tüm dünyanın geleceğini etkileyecek.
Tara Gaming'in kurucuları yaptıkları açıklamalarda bu projenin sadece bir oyun olmanın ötesinde Hindistan'ın kültürel mirasını dünyaya tanıtacak önemli bir adım olduğunu vurguladılar. Amitabh Bachchan "Hikaye anlatıcılığına olan bağlılığımın bir uzantısı olarak bu projeye katıldım" ifadelerini kullanırken Abboud ve Tripathi de projeye duydukları heyecanı ve Bachchan'ın katılımıyla güçlenen vizyonlarını dile getirdiler.
Hindistan merkezli bir stüdyodan çıkan ilk AAA seviyesindeki aksiyon RPG olan The Age of Bhaarat büyük bir merak uyandırdı. Oyun hem yerel kültürel anlatıları küresel oyunculara ulaştırmayı hem de Hint oyun endüstrisinin potansiyelini tüm dünyaya göstermeyi hedefliyor. Oyunun yayınlanan tanıtım fragmanı bu hedefin ne kadar iddialı olduğunu şimdiden gözler önüne seriyor.