Çinli otomotiv devi Chery, Türkiye'deki fabrika yatırım planlarıyla gündemde. 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Tanıtım Toplantısı'nda 1 milyar dolarlık Samsun yatırımı açıklandı. Ancak toplantıdan kısa süre sonra gelen resmî açıklama, planlarla ilgili kafa karışıklığına yol açtı.
Toplantıda paylaşılan bilgilere göre Chery, Samsun'da yıllık 200 bin araç üretim kapasiteli bir fabrika kuracak. Tesiste elektrikli araçlar ve parçaları üretilecek. Projenin 5 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.
Chery'nin Samsun'da planladığı yatırım, Türkiye otomotiv sektörü için önemli bir hamle niteliği taşıyor. Çinli otomotiv devinin Samsun'da kuracağı tesis için 1 milyar dolarlık bir yatırım bütçesi ayrıldı. Bu fabrikanın yıllık 200 bin elektrikli araç üretim kapasitesine sahip olması hedefleniyor. Proje tamamlandığında bölgede yaklaşık 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. Tesiste özellikle yeni nesil elektrikli araçlar ve bu araçların parçalarının üretimi yapılacak. Sektör analistleri, Chery'nin Türkiye pazarına girişinin elektrikli araç üretiminde önemli bir adım olacağını vurguluyor. Ancak şirketin son açıklaması, projenin geleceğiyle ilgili soru işaretleri yarattı.
Toplantıda paylaşılan bilgilere göre Chery, Samsun'da yıllık 200 bin araç üretim kapasiteli bir fabrika kuracak. Tesiste elektrikli araçlar ve parçaları üretilecek. Projenin 5 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.
Chery'den Çelişkili Açıklama: "Fabrika Planımız Yok"
Resmî törenin ardından Reuters ajansına konuşan Chery yetkilileri, Türkiye'de fabrika kurma planları olmadığını belirtti. Şirket, "İşleri büyütmek için ortak arayışındayız" açıklaması yaptı. Bu çelişkili ifadeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşekkür belgesi takdim ettiği bir proje için beklenmedik bir dönüş oldu. Otomotiv sektörü, Chery'nin nihai kararını merakla bekliyor.Chery'nin Samsun'da planladığı yatırım, Türkiye otomotiv sektörü için önemli bir hamle niteliği taşıyor. Çinli otomotiv devinin Samsun'da kuracağı tesis için 1 milyar dolarlık bir yatırım bütçesi ayrıldı. Bu fabrikanın yıllık 200 bin elektrikli araç üretim kapasitesine sahip olması hedefleniyor. Proje tamamlandığında bölgede yaklaşık 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. Tesiste özellikle yeni nesil elektrikli araçlar ve bu araçların parçalarının üretimi yapılacak. Sektör analistleri, Chery'nin Türkiye pazarına girişinin elektrikli araç üretiminde önemli bir adım olacağını vurguluyor. Ancak şirketin son açıklaması, projenin geleceğiyle ilgili soru işaretleri yarattı.