Bilgisayarım Yönet komutu açılmıyor sorunu, Windows işletim sistemi kullanıcılarının sıkça karşılaştığı bir problem olarak öne çıkmaktadır. Bu sorun genellikle yazılımsal hatalar, sistem dosyalarındaki bozulmalar veya izin problemleri nedeniyle meydana gelir. Eğer Bilgisayarım Yönet komutuna tıkladığınızda hiçbir şey olmuyorsa ya da hata mesajları alıyorsanız, bu yazıda sorunu nasıl çözebileceğinizi adım adım anlatıyoruz.
Bilgisayarım Yönet Komutu Açılmıyor Sorunu Neden Olur?
Bilgisayarım Yönet komutunun çalışmamasının birkaç olası nedeni bulunmaktadır:1. Sistem Dosyalarının Bozulması
Windows işletim sisteminde zaman zaman sistem dosyaları bozulabilir ve bu da bazı komutların düzgün çalışmamasına yol açabilir. Bilgisayarım Yönet komutu da bu tür sorunlardan etkilenebilir.Çözüm:
Sistem dosyalarındaki bozulmaları onarmak için SFC (System File Checker) aracını kullanabilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyin:- Başlat menüsüne tıklayın ve "cmd" yazın.
- Komut İstemine sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır seçeneğini tıklayın.
- Komut istemine şu komutu yazın: sfc /scannow
- Tarama tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
2. Yönetici Hakları ve İzinler
Yönetici haklarıyla Bilgisayarım Yönet komutunu açmaya çalışıyorsanız ancak açılmıyorsa, kullanıcı hesabınızda yeterli izin olmayabilir.Çözüm:
Yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komutu açmayı deneyin:- Başlat menüsüne tıklayın ve "Bilgisayarım Yönet" yazın.
- Çıkan sonuca sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır seçeneğini tıklayın
3. Windows Update Sorunları
Windows güncellemeleri, zaman zaman sistemde hatalara yol açabilir. Eğer güncellemeler eksikse veya yanlış yapılmışsa, bazı özellikler düzgün çalışmayabilir.Çözüm:
Windows Update’i kontrol edin ve gerekli güncellemeleri yükleyin:- Başlat menüsüne tıklayın ve Ayarlar seçeneğini açın.
- Güncelleştirme ve Güvenlik sekmesine gidin.
- Güncellemeleri kontrol et seçeneğine tıklayın ve gerekli güncellemeleri yükleyin.
4. Kötü Amaçlı Yazılımlar (Virüsler)
Virüsler veya zararlı yazılımlar, bilgisayarınızın düzgün çalışmasını engelleyebilir. Bu tür yazılımlar, bazı komutların açılmamasına neden olabilir.Çözüm:
Bir antivirüs programı kullanarak zararlı yazılımları temizleyin:- Windows Defender veya üçüncü taraf bir antivirüs programı ile tam tarama yapın.
5. Yeni Kullanıcı Profili Oluşturun
Yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, yeni bir kullanıcı profili oluşturmayı deneyebilirsiniz. Mevcut profilinizdeki bir hata veya bozulma bu sorunu tetikliyor olabilir.Çözüm:
Yeni bir kullanıcı hesabı oluşturun:- Ayarlar > Hesaplar > Aile ve diğer kullanıcılar sekmesine gidin.
- Yeni bir hesap ekle seçeneğine tıklayın ve yeni bir kullanıcı oluşturun.
- Bu yeni hesapla oturum açarak, Bilgisayarım Yönet komutunu tekrar deneyin.